Аsus ще променят своята стратегия, за да бъдат по-конкурентни на другите производители. Тайванският бранд ще се фокусира изцяло върху геймърските смартфони, за да разширява пазарния си дял през 2019г. Вече разбрахме, че шефът на Asus напуска компанията на 1 януари, но това не са единствените предвиждани промени в структурата на компанията. Asus ще заложат на бизнес модел, при който двама души изпълняват по едно и също време длъжността на главен изпълнителен директор. 

 

Бордът на директорите вече е одобрил техните кандидатури и това са Си Хсу и Самсон Ху. Двамата имат богат опит и от дълго време работят в Asus, като досега управляваха PC и Worldwide Custom Care дивизиите. Oт Digitimes информират, че тайванския производител ще извърши еднократен разход в размер на $220 млн. Тази сума е предвидена да покрие настоящи загуби от инвентаризация, амортизиране на  възнаграждения и за много допълнителни разходи, които свързани с реорганизиране на бизнеса им.

 

 

За в бъдеще Asus ще разширят портфолиото си от геймърски смартфони и устройства от премиум сегмента. Това решение не е случайно, тъй като компанията е добре познато име сред любителите на игрите. Съществува голяма вероятност структурните промени на най-високо ниво в Asus да продължат с пълна сила през следващите месеци. Конкуренцията в глобалния пазар на смартфони е много сериозна и изглежда, че компанията иска да използва няколко ключови сегмента, за да бъде успешна през 2019г.

 

Още от Digital: Най-добрите смартфони за игри през 2018г.