Аsus публикуваха финансовите резултати за последния месец, от които разбираме, че консолидираните приходи за август достигат до $1.29 млрд. Тази цифра представлява увеличение с 19.8%, спрямо юли, но в същото време бележи спад от 5.1% на годишна база. Данните също така потвърждават, че приходите на Asus от началото на 2017г. са по-ниски със 7%, в сравнение с първите осем месеца на миналата година. Премиерата на нови устройства се очаква да стабилизира присъствието на компанията до края на настоящото тримесечие. 

 

Компанията също така трябваше да компенсира разходи свързани с преструктуриране на бизнеса си, което се отразява на резултатите за месец август. Asus вече представиха ZenFone 4 смартфоните, които ще се продават на европейския пазар в следващите няколко седмици. Първоначалните прогнози са тайванския производител да реализира над 6.5 млн. продажби на ZenFone 4 до края на тримесечието, предаде Digitimes. За цялата календарна година се очаква тази стойност да е около 14-15 млн. броя. 

 

Интересни се очертават да са събитията и в пазара на лаптопи за Asus в следващите месеци. Компанията подготвя премиерата на няколко бизнес модела, както и на геймърски машини от бранда ROG. Портфолиото от устройства за гейминг генерира над 20% от общите приходи на Asus в индустрията. Успоредно с това от компанията ще акцентират и върху ултратънките си хибриди, както и върху бюджетната серия VivoBook, за да генерират повече приходи до края на 2017г.

 

Вижте как Asus и HTC изпитват все по-силна конкуренция в лицето на китайските производители