Тайванският бранд публикува официално финансовите си резултати за последния месец. Данните разкриват добро представяне за Asus през август. През този период е отчетен ръст в приходите от 5.1% на годишна база. Увеличението достига до 20.03%, спрямо показателите регистрирани през юли. Въпреки това консолидираните приходи на Asus за първите осем месеца на годината са с 4.8% по-ниски, спрямо 2018г.

 

Прогнозите на анализаторите са, че компанията ще продължи да разширява своите позиции в месеците, които остават до края на годината. Аsus се надяват да продадат с 20% повече лаптопи през третото тримесечие на годината. В сферата на дънните платки и видео картите предполагаемия ръст ще бъде от порядъка на 15% за същия период, съобщава Digitimes. Структурните промени също вече дават резултат.

 

 

Геймърската дивизия на Asus ще увеличи с 10% продажбите си през годината. Според данните 57% от приходите им в пазара на лаптопи са от ултрабуци. Около 15-20% от тях са за устройствата оптимизирани за игри. В следващите месеци предстои премиерата на нови хромбуци, но също така се очаква смартфона ROG Phone II да е достъпен в повече държави по цял свят. Тези процеси ще имат положителен ефект върху приходите на Asus.

 

Oще от Digital: Какво трябва да знаем когато купуваме лаптоп