Аston Martin изненадаха милионите си фенове по цял свят с премиерата на уникален мотоциклет. Това е първото превозно средство на компанията в този сегмент, което привлича внимание с агресивния си динамичен дизайн. Самият модел се казва AMB 001 и визията му е вдъхновена от спортните автомобили на Aston Martin. Плановете предвиждат да се произведат само 100 версии на мотоциклета.

 

 

Данните разкриват, че AMB 001 ще има двигател с турбокомпресор и максимална мощност от 180 конски сили. Теглото ще е около 180 килограма, като потребителите ще избират между традиционните цветове на Aston Martin Racing, а именно "Stirling Green" и "Lime Essence", съобщава BusinessInsider. Дръжките на волана са покрити с  Оxford Tan кожени подложки,, които се използват и от автомобилите на компанията.

 

 

Корпусът на Aston Martin AMB 001 използва въглеродни нишки, като аеродинамиката също е взаимствана от популярните автомобили на Аston Martin. Желаещите да се сдобият с мотоциклета ще трябва да платят цена от €108 000 за базовата конфигурация. Сумата не включва допълнителни данъци и такси, като първите доставки до потребителите ще стартират през втората половина на 2020г.

 

 

Oще от Digital: Представиха електрическият Aston Martin Rapide E който ускорява до 100км/ч за под 4 секунди