Внушителните темпове, с които се развиват съвременните тeхнологии въведоха драстични промени в начина, по който комуникираме и се забавляваме.

Само преди десетилетие идеята за тъчскрийн устройства с биометрични данни, облачни услуги и постоянен достъп до интернет изглеждаха нереалистични. Днес всичко това е неизменна част от ежедневието ни, на която повечето от нас дори не обръщат внимание.

Mодерните технологии постепенно започнаха да намират своето място и в света на модата, като вече видяхме различни концепции на смарт дрехи, като например умното яке на Google и Levi's.

Иновативният продукт е добро доказателство, как използването на умните текстилни тъкани, може да накара дрехите ни да доразвият функциите на мобилните устройства.

Други дизайнери и технологични компании също експериментират с разработката на подобни продукти. Това важи с пълна сила и в сегмента на спортните обувки, където световни лидери като Nike и Adidas имат различни концепции как да подобрят дизайна и да ги направят по-удобни и полезни за потребителите.

Така например Nike Adapt Huarache са смарт обувки, които позволяват да вържете връзките им директно от смартфоните.

 

 

Adidas инвестират в техники. използващи 3D принтери и вече представиха първите спортни обувки, създадени от 100% рециклирани материали. Очаква се и някои производители да започнат да използват софтуер с изкуствен интелект в бъдещите си предложения.

Докато очакваме това да се случи разбираме повече детайли за новите футуристични обувки на Asics, съобщава TechRadar. Компанията използва виртуален шоурум, за да ни покажат три нови модела, които са оптимизирани за бягане на дълги и къси разстояния, както и за други спортове като волейбол.

Това са първите обувки на Asics, които използват тъкани от въглеродни влакна, съобщава TechRadar.

Първият модел e Asics Metarace, който и се отличава с подобрена стабилност и структура, която намалява напрежението на мускулите на прасеца при тичане. Специално покритие ще гарантира, че ходилата ви са достатъчно охладени по време на тренировката.

Премахването на традиционните метални нишки от повърхността подобрява преноса на енергия при всяка стъпка и респективно води до по-бързи скорости. Аsics Metasprint замества този компонент с въглеродни влакна, които са много по-леки, като тази идея намира приложение и във волейболните обувки Asics Metarise.

Продажбите стартират през юни на цени между $220-$360.

 

 

Още от Digital: Защо спортните обувки имат допълнителна дупка за връзките