Google експериментират с две нови мобилни приложения, които вече могат да се използват от устройства с Android и iOS. Първото предложение се казва Art Palette и е уеб базиран инструмент, който работи с всички популярни браузъри. Въпросният софтуер анализира стотици хиляди произведения на изкуството и търси връзка между цветове и други сходни компоненти, които споделяте. Потребителите ще трябва да избират между пет различни цвята и ще виждат генерирани произведения на изкуството, които отговарят на предпочитанията им.

 

Резултатите са любопитни и определено ще ви изненадат без значение от очакванията ви. Системата на Art Palette е разработена от Симон Дури и Етиен Ферие, които вече работят над още по-усъвършенстван алгоритъм за анализ на картини и творби на най-популярните творци, предаде SlashGear. Трябва да отбележим, че засега Art Palette може да се стартира единствено в уеб браузъра като отворите този линк, но вероятно скоро ще бъдат налични и отделни приложения за двете най-популярни мобилни платформи. 

 

Второто ново приложение се казва Life Tags и представлява удобен начин да търсите снимки в стари броеве на списание Life Magazine oт десетилетия насам като въвеждате тагове. Тази система използва машинно обучение, за да вниква в смисъла на думите и да показва най-релевантните резултати. Двете приложения са част от иновативната Art & Culture Experiments програма на Google, която финансира разработването на подобни проекти. Ако искате да изпробвате сами възможностите на Life Tags можете да го направите тук.

 

Кои са най-изтегляните игри и приложения в Google Play за 2017г.