ARM е името на производителя, чиито чип дизайни се използват от смартфоните с Android на пазара. Компанията използва специфичен бизнес модел, в който лицензира своите технологии на другите брандове. Това е причината ARM да не продават директно свои процесори, а да позволяват на имена като MediaTek и Qualcomm да ги използват в своя хардуер. Партньорите на компанията разполагат с пълен контрол над технологиите притежавани от ARM, които искат да използват в своите собствени серии процесори за смартфони.

 

Сега за първи път разбираме повече детайли за възможностите на новия ARM Cortex-A77 чип дизайн, който ще предложи с 20% по-добра скорост на работа. Архитектурата ще е допълнена от Mali-G77 графика и се очаква да е достъпна за водещите производители на Android през следващата година. От ARM потвърдиха официално данните и очакваното подобрение в производителността с 20%, съобщава СNet. Другото предимство на Cortex-A77 ще бъде по-ниската консумация на енергия, в сравнение с Cortex-A76 дизайна, който днес се използва масово в индустрията.

 

 

Любителите на игрите ще могат да очакват над 40% по-висока графична производителност от Mali-G76, което ще гарантира още по-добри възможности за гейминг. Допълнително ще бъде публикувана информация за другите спецификации на ARM Cortex-A77. Очакванията са първите устройства с архитектурата да са факт в началото на 2020г., като MediaTek ще е една от първите компании, която ще интегрира архитектура към своите бъдещи процесори за смартфони. 

 

Още от Digital: Oчаква се стабилизиране в пазара на смартфони през 2020г.