Вече ви информирахме, че корупционен скандал може да доведе до ареста на заместник-шефа на Samsung. Разследването продължава с пълна сила, като властите в Южна Корея вече задържаха заместник председателя на компанията, Лий Джае-йонг. Централният окръжен съд в Сеул издаде заповед за ареста му по три различни обвинения за подкуп, лъжесвидетелстване и незаконно присвояване на средства. Досега той на практика управляваше целия бизнес на Samsung, след като влошаването на здравословното състояние на неговия баща.

 

Обвиненията са провокирани от мащабен корупционен скандал, който доведе до процедура на импийчмънт на президента на Южна Корея, Парк Геун-хие, предаде ArsTechnica. Властите смятат, че под ръководството на Лий Джае-йонг компанията е дала сума в размер на $37 млн. в подкупи за организации, които се управляват от приятеля и съветник на бившия вече президент Чой-Сон-сил. Tук е момента да отбележим, че той бе задържан още през ноември 2016г. 

 

Сумата от $37 млн. е използвана, за да се заблуди правителството при сливането на две от бизнес дивизиите на Samsung. Предстои да видим какви ще бъдат последствията за заместник-председателят на една от най-големите технологични компании в света. Ако бъде доказана вината му можем да сме сигурни, че той ще прекара дълги години в затвора. Подобни скандали влияят негативно на репутацията на Samsung в глобален мащаб.

 

Вижте изкуственият интелект на Samsung Galaxy S8 ще поддържа 8 езика