Apple обновиха дизайна на своята серия от смарт часовници, която се превърна в един от най-важните продукти за компанията. От началото на пандемията се регистрират високи продажби на Apple Watch, който продължава да доминира тази атрактивна пазарна ниша. Технологичният генерира половината от доставките в световен мащаб и сега използва виртуалното събитие "California Streaming", за да ни представи новия дизайн на Watch Series 7.

Първото нещо, което ще ви направи впечатление в смарт часовника са по-малките рамки около екрана. Самият панел буквално се влива в корпуса, като Apple обещават по-големи бутони и пълна подредба на клавиатурата. Оптимизираната визия редуцира размера на рамката до едва 1.7 милиметра, като Watch Series 7 предлагат с 50% повече пространство за текст от предходното поколение.

Бъдещите собственици ще имат достъп до по-разнообразна колекция от Watch Faces, които са оптимизирани да се възползват от по-големия дисплей. Аpple допълват, че екрана е IPX6-сертифициран, което осигурява защита срещу прах и пръски вода.

 

 

Устройството ще може да се купи в два размера: 41mm и 45mm, което е с 1 милиметър повече от Watch Series 6. Новият модел използва същите сензори и процесор, както шестата генерация. Компанията обещава до 18 часа живот на батерията, като стартовия комплект ще включва зарядно, което използва USB Type-C свързаност. Необходими са осем минути, за да осигурите осем часа време за работа с Apple Watch Series 7.

Потребителите могат да персонализират алуминиевия корпус с пет различни цвята: Black, Gold, Blue, Red и Dark Green, съобщава ТheVerge. Зареждането става с 33% по-бърза скорост. Актуализираният модел предлага достъп до новите функции на WatchOS 8. Продажбите на Apple Watch Series 7 стартират в следващите седмици на цена от $399.

 

Още от Digital: Apple Watch 8 ще може да измерва кръвно налягане и количеството захар в кръвта