Apple Watch продължава да задава тенденциите при смарт часовниците и да генерира половината продажби на световния пазар. Разнообразието от функции постоянно подобрява приложенията на устройствата. Всяка версия на Apple Watch е подходяща за ежедневните тренировки и следене на жизнените показатели на човешкото тяло.

Следенето на качеството на съня и сърдечния ритъм може да послужи като предупреждение за развитие на симптоми на заболявания. Новите версии на Apple Watch не само са програмирани да алармират при определени показатели, но също така предлагат и полезна функция за EКГ.

В случай на инцидент е възможно да използвате Siri и гласово да наберете спешен номер. Множеството сензори на Apple Watch неслучайно ги превръщат в предпочитано решение за множество здравни изследвания. Учени от Stanford University откриха още един начин, по който умните часовници могат да помогнат на своите собственици.

Устройствата са използвани за пасивно измерване на слабостта при пациенти, които страдат от различни сърдечно-съдови заболявания, съобщава BGR.

 

 

Получената информация може да помогне за откриването на най-добрият начин за действие при хора, които се нуждаят от операции за постигане на оптимален резултат. Допълнителен анализ на същите данни е полезен и след като пациентите бъдат подложени на съответното лечение.

Конкретният експерименти включват Apple Watch 3, който е свързан с iPhone 7. Повече от 100 души се включват в теста и извършват специално 6-минутно упражнение. Мобилно приложение анализира данни за разстоянието, което изминават и приема на калории ежедневно.

Проучването продължава шест месеца и показва, че хардуера на Apple успява да разпознаят симптоми на слабост в 90% от случаите.

 

Още от Digital: Apple Watch може да открие симптоми на COVID-19, седмица преди PCR тестовете