Аpple са най-големият производител на смарт часовници в технологичната индустрия и ще се опитат да разширят допълнително пазарния си дял в този сегмент през 2018г. За целта компанията вече тества няколко прототипа на новия Apple Watch 4, чиято официална премиера ще е през втората половина на годината и ще се конкурира директно с най-добрите модели с Android Wear. Ключовото подобрение в предстоящия смарт часовник е свързано с дизайна, който ще се различава осезаемо от настоящия модел, информира SlashGear. 

 

 

Първото нещо, което трябва да знаете е, че Apple Watch ще е оборудван с дисплей, който е с около 15% по-голям от своя предшественик. Досега всички модели на компанията в тази пазарна ниша са достъпни в традиционните 38 и 42-милиметрови форм фактори. Това ще е първата по-съществена промяна във визията на устройството от премиерата на първата генерация през 2015г. Много е вероятно реалния размер на устройството да е идентичен, но да бъдат намалени рамките около самия дисплей.

 

 

Новото устройство ще предложи повече функции за следене на сърдечния ритъм и другите показатели на тялото, както и по-дълъг живот на батерията. Аpple са си поставили амбициозната цел да продадат между 22 и 24 млн. смарт часовника в световен мащаб през настоящата година, което е с приблизително 30% по-висока стойност от резултатите през 2017г. В заключение ще споменем, че е най-вероятно Apple Watch 4 да бъде показан през септември заедно с новите модели iPhone.

 

Oще от Digital: Как да свържете смарт часовник Apple Watch с iPhone