Аpple публикуваха финансовите резултати за последното тримесечие, но също така поднесоха на инвеститорите още една неочакван новина. Главният финансов директор на компанията, Лука Маестри обяви, че за в бъдеще публично няма да споделят информация за продажбите на iPhone, iPad, MacBook и компютрите с macOS. За последен път подобна информация ще стане обществено достояние през декември и от следващата година Apple ще запазят в тайна данни за продажбите на  устройствата си. 

 

В своето изявление Лука Маестри сподели, че информацията за продажбите на  iPhone, iPad, MacBook и компютрите с macOS вече няма такова значение за Apple. Финансовият директор на компанията също така обърна внимание на факта, че броя на продадени устройства на тримесечие не дава ясна представа за реалното им представяне. Така например през последното тримесечие са доставени 46.89 млн. смартфона iPhone, което е минимален ръст, спрямо предходната година, информира SlashGear. 

 

 

Въпреки това Apple са отчели 29% повече приходи от продажбите им. Всичко това се дължи на увеличението на средните цени на хардуера, който продава компанията. По този начин могат да се генерират повече приходи от продажбата на сходен брой iPhone, iPad, МаcBook или компютри с macOS. Не бива да забравяме и факта, че някои от най-големите конкуренти на Apple, сред които Google и Samsung също нямат навика да споделят публично данни за реализираните от тях продажби.

 

Oще от Digital: Тийнейджър хакна сървърите на Apple и открадна 90GB информация