iPhone 12 са първите смартфони на компанията, които могат да работят в 5G мрежи. Представянето на устройството бе свързано и с още едно иновативно решение, а именно "Ceramic Shield" дисплея на смартфоните. Apple дори си позволиха да определят тази иновация като "най-голямото подобрение" по отношение на издръжливостта на iPhone в историята на този бранд.

Toва е съвместен проект на Apple и Corning, които са известни с разработката на популярните защитни стъкла Gorilla Glass. Според официалните данни iPhone 12 серията се отличава с четири пъти по-добра защита срещу случайни изпускания, от предходните поколения. За в бъдеще двете компании ще продължат да работят заедно за развитието на iPhone.

Технологичният гигант ще увеличи инвестициите в своя партньор, включително с допълнителни $45 млн., които ще бъдат отделени от Advanced Manufacturing Fund. Средствата ще бъдат използвани за увеличаване на производствения капацитет на Corning на територията на САЩ, информира PocketNow.

 

 

Corning доставят защитни стъкла не само за iPhone, но също за други продукти на Apple, сред които iPad и Apple Watch. Трябва да отбележим, че през последните четири години компанията получи общо $450 млн. от специалния фонд на Apple, който е на стойност $5 млрд.

Работният персонал на Corning в САЩ наброява повече от 1000 души, които всеки ден експериментират с нови разработки и технологии. Всичко това има важно значение за създаването на Ceramic Shield и бъдещи решения за устройствата на Apple.

Партньорството между Corning и Apple стартира още с премиерата на първия iPhone и изглежда ще продължи и в следващите години. Със сигурност iPhone 13 също ще използва защитните стъкла и иновативните технологии на Corning. Премиерата се очаква да стане факт през септември.

 

Още от Digital: Създателите на защитните стъкла за смартфони Corning изобретиха боя, която убива COVID-19