Пазарната капитализация на Apple за първи път премина психологическата граница от $1 трилион. По този начин компанията успя да изпревари други гиганти като Google и Amazon. Стойността на акциите на Apple се увеличи с 2.92%, след като бяха публикувани финансовите им резултати за изминалото тримесечие и достигна котировки от $207.05. Това е достатъчно, за да може компанията да стане първата публично търгувана американска компанията на борсата с толкова висока пазарна капитализация.

 

Aнализаторите коментираха ситуацията, споделяйки, че това е най-категоричното доказателство колко разнообразна и атрактивна е екосистемата от продукти и услуги на Apple, съобщава CNBC. Трябва да отбележим, че стойността от $1 трилион не е фиксирана, като подновяването на продажбата на акции може да увеличи или намали пазарната капитализация. При всички положения, обаче това е впечатляващо постижение за една от най-влиятелни компании в световен мащаб. 

 

 

В следващите седмици вероятно акциите на Apple ще продължат да се котират максимално близо до границата от $1 трилион. Всички тези данни показват, че компанията е увеличила с 22% стойността си от началото на календарната година досега. Този ръст достига до 30% през последните 12 месеца, което се дължи основно на високите продажби на iPhone. Въпрос на време е Amazon и Google също да се присъединят към Apple в престижния клуб на компаниите, които се оценяват на повече от $1 трилион.

 

Oще от Digital: Apple ще блокират приложенията в App Store, които генерират криптовалута