Вероятно не знаете, но Apple разработват собствено поколение Wi-Fi рутери. В момента компанията продава три модела на пазара, които се казват AirPort Express, AirPort Extreme и AirPort Time. Трите устройства позволяват безжично да свързвате към интернет своите смартфони, таблети и компютри, като капсулата AirPort Time осигурява и допълнително място за мултимедийните ви файлове. Apple не са представяли нов продукт от тази серия в последните три години, информира Engadget.

 

Teхнологичният гигант е взел решение да разпусне дивизията, която разработва Wi-Fi рутери. Oсновната причина е желанието на Apple да се фокусира върху другите продукти, които предлагат на потребителите като iPhone и iPad. Конкуренцията в тази пазарна ниша е доста сериозна и компании като D-LInk, Belkin и Netgear имат сериозно присъствие. Аpple спират производството на подобни устройства, защото смятат, че не могат да допринесат за бъдещите иновации. 

 

Възможностите за печалба от безжични рутери също са доста ограничени. Първите продукти от серията AirPort имаха много по-голямо значение за Apple, но днес ситуацията е много по-различна. За компанията е по-рентабилно да се фокусира изцяло върху своите мобилни устройства и компютри, за да генерира приходи. Все по-силната конкуренция в този сегмент също допринася за желанието на технологичния гигант да спре инвестициите си в тази пазарна ниша.

 

Вижте защо е добре да ъпгрейднем Wi-Fi рутера си