Apple въвеждат интересна промяна в стратегията си, тъй като възнамеряват да се откажат от един от най-успешните си продукти. В случая става въпрос за най-компактния лаптоп на компанията, а именно 12-инчовия MacBook. Последната версия на този модел бе представена през лятото на 2017г. и досега не е актуализирана. Изглежда, че това не попада в плановете на Apple, които спират производството на 12-инчовия лаптоп от бранда MacBook.

 

За в бъдеще потребителите ще могат да се сдобият с обновения MacBook Air, чиято премиера бе през 2018г. и предлага много от функциите на 12" модел, но струва с около $100 по-евтино, предаде MacRumors. Припомняме ви, че първата версия на 12-инчовия MacBook дебютира през април 2015г., като базовата версия се продаваше за $1299. Най-голямото предимство на тази конфигурация пред MacBook Air (2018) несъмнено са по-компактните размери.

 

 

Именно възможността лесно и удобно да работят, когато са в движение е водеща причина за интереса на потребителите към лаптоп. Останалите представители на разнообразната серия МаcBook остават непроменени. В заключение ще отбележим, че 13-инчовото устройство може да се купи на стартова цена от $1299. Ако проявявате внимание към по-големите размери можете да се насочите към 15-инчовия MacBook Pro, който вече е наличен на пазара за $1299.

 

Oще от Digital: Аpple MacBook Air (2019) и MacBook Pro (2020) ще имат нов дизайн на клавиатурата