Apple започнаха да използват Lightning портовете в своите смартфони още от дебюта на iPhone 5 през 2013г. Въпреки някои негативни коментари на потребителите компанията продължава да използва технологията и в новите си смартфони. Много анализатори предвиждаха Apple да преминат кум USB Type-C, но поне засега това не се е случило. Компанията също така не планира да промени стратегията си и през следващата година, когато отново ще заложи на Lightning конекторите.

 

Популярният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че този порт няма да намери място в iPhone (2021), съобщава Pocket-Lint. Вместо това смартфоните от серията ще предложат опция за безжично зареждане. Koнцепцията на Apple е да премахне всички портове oт устройствата, което означава, че няма да интегрира USB Type-C конектори в тях. Първоначално тази интересна промяна ще засегне премиум модела от серията. Според него през 2021г. ще видим и наследник на iPhone SE 2.

 

 

Името на това устройство ще бъде iPhone SE 2 Plus и ще предложи на потребителите безрамков дизайн. Големината на дисплея ще бъде 5.5" или 6.1 инча. Този смартфон ще използва Touch ID бутон разположен в рамката около екрана. Успоредно с това Mинг-Чи Куо твърди, че през следващата година ще видим точно пет нови модела. Плановете на Apple предвиждат iPhone SE2 да дебютира в началото на 2020г., а през втората половина ще видим четири нови смартфона, които имат OLED дисплеи.

 

Oще от Digital: Първият iPhone с безрамков дисплей ще бъде представен през 2021г.