Samsung от известно време експериментират с идеята да представят първия гъвкав смартфон в света. Премиерата на подобно устройство се бави, тъй като е необходимо време да се разработи подходящата технология и компоненти за този дизайн. Оказва се, че Аpple също проявяват интерес към подобна идея. Все пак компанията не бърза с поставянето на определени срокове, но е силно привлечена от възможността да пусне на пазара гъвкав iPhone, предаде AndroidAuthority.

 

Големият проблем е, че Samsung произвеждат преобладаващата част от компонентите за подобни устройства. Аpple не могат да си позволят най-големият им конкурент да поеме поръчките на първия iPhone с подобен дизайн. От една страна това означава повече приходи от друга, че Samsung биха знаели как ще изглеждат гъвкавите смартфони на компанията. Именно заради това Apple са се насочили към LG като основен доставчик на компоненти за първия iPhone с подобен дизайн.

 

Изборът не е случаен, тъй като това е единствената друга компания, която разработва OLED дисплеи. Сътрудничеството между тях не само ще изостри конкуренцията, но и ще окаже голямо напрежение върху Samsung. Ще е необходимо време преди да се реализира премиерата на подобен продукт. Сегашният план на Apple предвижда това да се случи най-рано през 2019г. Гъвкавите смартфони изглежда ще са следващата ниша, в която ще се развива конкуренцията между Apple и Samsung.

 

Вижте смартфоните с Android ще имат технологията Face ID през 2018г.