Аpple имат репутацията на една от най-богатите и влиятелни компании в световен мащаб. Технологичният гигант успя да премине за първи път границата от $1 трилион още преди две години. След това с това постижение се похвалиха и няколко други водещи брандове в IT сектора.

Пазарните наблюдатели, обаче смятат, че Apple има най-голям потенциал да стане първата публична компания с капитализация от над $2 трилиона. Според настоящите прогнози това може да се случи в следващите четири години, съобщава 9to5mac.

Впечатляващият растеж на компанията и приходите, които генерира от продажбите на хардуер и софтуерни услуги е ключа към бъдещия успех на Apple. Навлизането на компанията в други продуктови категории само може да ускори постигането на тази впечатляваща цел. 

Една от основните движещи сили за бизнес развитието на Apple ще има "Services & Wearables" дивизията, където технологичният гигант тепърва ще реализира още по-сериозни продажби за сметки на своите конкуренти.

 

 

Изчисленията на пазарни наблюдатели от Barron разкриват, че подразделението за смарт часовници ще генерира приходи от над $60 млрд., благодарение на AirPоds и Apple Watch. В същото време дигиталните софтуерни услуги, които предлага Apple вероятно скоро ще преминат границата от $100 млрд. 

Актуализирането на iPhone с нови камери и процесори допълнително ще активизира потребителите на Apple. Най-голям интерес за компанията представлява развитието на "Services" бизнес, тъй като генерират най-висока печалба от продажбата на своето портфолио от цифрови услуги. 

Не е изненадващо, че това е най-бързоразвиващата се дивизия в структурата на Apple и със сигурност ситуацията ще се запази и в следващите няколко години. Технологичният гигант също така периодично изкупува огромно количество акции от борсата. 

Прогнозите на анализаторите са, че до края на фискалната 2024г. е възможно Apple да е компания, която струва повече от $2 трилиона. Времето ще покаже дали тази прогноза ще намери действителна реализация. 

 

Още от Digital: Аpple потвърди, че е подходящо да почистите iPhone с дезинфекциращи кърпички