Гъвкавите дисплеи обещават да предизвикат една от най-големите промени в дизайна на мобилните устройства от премиерата на оригиналния iPhone. Вече видяхме първите подобни модели на Samsung и Huawei. Определено можем да кажем, че дизайна на гъвкавите устройства е доста впечатляващ.

Идеята с едно движение да превърнете смартфона в още по-голяма интерактивна повърхност със сигурност ще се хареса на доста хора. Дизайнерите на Motorola показаха, че е възможно да имаме гъвкав смартфон, който прави точно обратното, а именно да се прибира навътре.

Моtorola Razr (2019) вдъхна нов живот на концепцията за "Clamshell" устройства и грабна вниманието на доста хора. Така в момента има два различни типа смартфони с гъвкави екрани и ситуацията вероятно няма да се промени до края на 2021г.

Аpple имат силно присъствие в индустрията и не могат да останат безучастни към технологията. Компанията също има желание да представи подобно устройство, но е необходимо време да се проведат съответните тестове преди да се превърне в реалност.

 

 

Все пак компанията е стартирала проект за разработката на гъвкав iPhone и вече са се свързали със своите доставчици, за да набавят нужните компоненти. С тази задача са натоварени Foxconn, които са най-големият партньор на Apple.

Именно във фабриките им се произвеждат смартфоните на компанията и е логично там да започнат тестовете с прототипи на гъвкав iPhone.

Данните за устройството са оскъдни, тъй като премиерата няма да стане факт през следващата година. Едва ли ще видим iPhone с подобен дизайн преди втората половина на 2022г., информира GizmoChina.

Apple отново ще искат да имат достъп до най-добрите технологии и компоненти. Най-вероятно Samsung ще доставят гъвкавите дисплеи за предстоящия iPhone, тъй като предлагат най-доброто съотношение между качество и цена. Nissei ще произвеждат сгъваемия механизъм, като Apple още се колебаят между OLED и MicroLED дисплей.

Крайното решение ще има важно значение за производството и навлизането на гъвкавия iPhone на пазара.

 

Oще от Digital: Къде в България е най-ниската цена на iPhone 12 и iPhone 12 Pro в телекомите А1, Виваком и Теленор