Apple провеждат специално събитие през есента, на което представят новата си генерация смартфони от висок клас. Такава е стратегията на компанията през последните години, която е свързана и с провеждането на пресконференция с разработчиците през лятото. По този начин Apple си гарантират достатъчно време да оптимизират новата версия на iOS от първата бета версия до финалния продукт. Премиерата на iPhone през есента се възползва и от активността на потребителите в края на годината.

 

Пазарни наблюдатели от J.P Morgan прогнозират, че компанията може да въведе интересна промяна в своята стратегия. Apple обмислят да започнат да представят по две нови версии на iPhone в рамките на една календарна година. Така компанията ще се опита да поддържа интереса на своите фенове и респективно да стимулира продажбите на смартфоните. Представянето на ново устройство през около шест месеца ще придаде повече гъвкавост на Apple в конкуренцията им с производителите на Android.

 

 

Все пак от J.P Morgan са на мнение, че тази идея се обсъжда на високо равнище от Apple, но няма да засегне iPhone (2020). Компанията ще стартира продажбите на две устройства в една година от началото на 2021г., предаде CNBC. Ако това се случи ще се превърне в първата значителна промяна в стратегията на Apple от 2011г. Тепърва ще разбираме повече детайли за новият бизнес модел на компанията. В заключение ще допълним, че през следващата година ще видим първите смартфони с 5G на Apple.

 

Oще от DIgital: Apple премахна ненадейно потребителските коментари от сайта си