Новите смартфони на Apple вече са в продажба и компанията е започнала работа над следващото поколение на iPhone. Популярният анализатор на TF International Securities, Минг-Чи Куо разкрива малко повече детайли за плановете на компанията. Според него през следващата година портфолиото на Apple ще включва общо пет различни модела на iPhone (2020). Kомпанията ще промени дългогодишната си стратегия и ще проведе две отделни събития, на които ще представи смартфоните.

 

 

Още през първата половина на 2020г. ще бъде реализирана премиерата на бюджетен модел с името iPhone SE 2, който ще има 4.7-инчов дисплей. Apple се надяват да провокират интереса на потребителите и да гарантират високи продажби на устройството преди есента. Тогава ще видим останалите четири модела от серията iPhone (2020), които ще са позиционирани в средния и високия ценови клас, съобщава BGR. Дисплеите им се очаква да бъдат с големина между 5.4 и 6.7 инча. 

Аpple ще стартират продажбите на два смартфона с 6.1-инчови размери, като единият от тях ще бъде стандартният iPhone 12. Потребителите също така ще могат да се сдобият с по-малък модел, който е с 5.4-инчов диагонал. Най-голямото устройство от серията ще бъде iPhone 12 Pro Max, който ще е 6.7-инчов смартфн. Четирите модела, които ще видим през есента също така ще са оптимизирани за 5G технологията и ще са оборудвани с Qualcomm X55 модем.

 

Още от Digital: iPhone (2020) ще са първите смартфони с 5nm процесор A14 Bionic и 5G модем Qualcomm X55