Тазгодишната конференция на Apple с разработчиците ще стартира до броени часове и на събитието ще разберем много нови детайли за предстоящите продукти на компанията. Eдин от основните акценти на WWDC 2018, която ще се проведе между  4 и 8 юни ще бъде нова система с добавена реалност, която ще позволи на два смартфона iPhone да споделят съдържание помежду си. Идеята е потребителите да има как да играят AR заглавия на две различни устройства. Информацията бе потвърдена от Reuters.

 

Новата платформа на Apple ще е ограничена единствено до iOS и ще позволи на потребителите да предизвикат приятелите си и да играят с тях във виртуална среда с добавена реалност. На този етап не се обмисля версия на Android. Геймърите ще разполагат с уникалната възможност да сканират обстановката около себе си и да виждат един интерактивен обект върху същото физическо пространство. Всички данни ще се обработват в облачните сървъри на Apple и ще се изпращат директно до смартфоните в реално време.

 

 

Компанията вече предостави пакет от инструменти на разработчиците, с които да оптимизират своите заглавия за iPhone. Tова е само началото на платформа, с която Apple ще се опитат да привлекат вниманието на любителите на игрите. Добавената реалност ще е само една от най-интересните теми на WWDC 2018, където ще разберем повече детайли за iOS 12 и подобренията, които ни очакват в този софтуер. Остава да видим какви други изненади ни подготвя Apple по време на събитието.

 

Още от Digital: Осем страхотни приложения с добавена реалност за iPhone и iPad