Apple се очаква да представят четири нови смартфона на събитие, което ще се проведе през септември. iPhone 12 ще бъдат първите устройства с 5-нанометрови процесори и поддръжка на 5G технологията. Премиум версиите ще са оборудвани и с LiDAR сензори, като сега разбираме, че компанията работи над още един модел. 

Нов доклад на пазарни наблюдатели от Wedbush Securities разкрива, че компанията планира да представи бюджетна версия на iPhone 12 няколко месеца след премиерата на смартфоните. Най-съществената разлика от четирите устройства, които ще видим през септември и предстоящия модел е липсата на 5G модем. 

От Apple искат да представят по-евтина конфигурация на iPhone 12, която поддържа само 4G мрежи в началото на следващата година. По този начин компанията ще опита да компенсира традиционно слабия период в мобилната индустрия през първото тримесечие.

Новата стратегия на компанията предвижда да представят нов смартфон по-малко от шест месеца след премиерата на флагманите от серията iPhone 12. 

 

 

Припомняме ви, че всички версии на iPhone 12 ще имат 5G модеми. Това означава, че представянето на самостоятелен модел с 4G не е лишено от смисъл. Евтината цена със сигурност ще привлече вниманието на доста хора.

Не бива да забравяме, че Apple ще имат достатъчно време, за да продадат по-скъпите версии на iPhone 12 преди премиерата на бюджетния смартфон, който няма да бъде оптимизиран за 5G мрежите. 

Много е вероятно предстоящото устройство да използва различен процесор oт Apple A14 Bionic, което допълнително ще редуцира цената. Първоначалните очаквания са този модел да бъде представен през февруари на цена от порядъка на $800. Все пак това ще е осезаемо по-достъпно предложение от другите предложения в iPhone 12 серията. 

С изключение на процесора е вероятно новият модел да запази много от хардуерните компоненти и дизайна на своите предшественици. Тепърва ще разбираме повече за 4G устройството, което ще видим в началото на 2021г.

 

Още от Digital: Ето каква ще е цената iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max