Apple вече работят усилено над идеята да си спестят бъдещи проблеми с Qualcomm в съдебната зала. Инженерите на компанията подготвят iOS ъпдейт, който ще ги предпази от обвиненията, че използват неправомерно патенти на своя конкурент. Вече ви информирахме, че Qualcomm наложиха забрана за продажбите на седем модела iPhone в Китай и това е само началото на съдебния конфликт между двете страни, който тепърва предстои. Официалният говорител на Аpple потвърди информацията. 

 

Според думите му до дни ще е налична актуализация, която трябва да внесе промени във функционалността на iOS. По този начин ще се коригира работата на операционната система така, че да не използва двата патента на Qualcomm, които засега са обект на съдебния им спор. Припомняме ви, че става въпрос за технологии свързани със снимането, редактирането и управлението на снимки от мобилните устройства. Taка Аpple ще избегнат възможността и други смартфони да станат част от конфликта, предаде TechSpot.

 

 

Разпространението на ъпдейта едва ли ще сложи край на спора между двете технологични компании. Обвиненията между тях ще продължат и в следващите месеци, но Apple ще имат още един допълнителен аргумент за своята защита. Китайският пазар е изключително атрактивен и е много важен за пазарния дял на iPhone в световен мащаб. Именно заради това спирането на продажбите може да се превърне в голям проблем за Apple, особено ако забраната продължи твърде дълго. 

 

Oще от Digital: Qualcomm искат да спрат и продажбите на iPhone Xr и iPhone Xs в Китай