Apple не са променяли драстично дизайна на лаптопите от серията MacBook Pro от няколко години насам. Последната съществена иновация във визията на устройствата бе интеграцията на втори Touch Bar. Това се случи през 2016г., когато видяхме актуализираната клавиатура с Butterfly механизъм, както и допълнителната "Space Gray" цветова опция. Компанията подготвя интересна изненада за потребителите с премиерата на тазгодишната версия на лаптопите с бранда MacBook Pro.

 

Информацията е на популярния анализатор Джеф Лин, който прогнозира, че Apple ще представят 16-инчов модел на MacBook Pro преди края на 2019г. Предстоящото устройство ще разполага с дисплей на LG, който ще поддържа разделителна способност от 3072х1920 пиксела. Масовото производство се очаква да стартира през септември, съобщава CNet. Припомняме ви, че портфолиото на компанията включва версии на MacBook Pro, които имат 13" и 15" дисплеи. Тези модели допълват 12" и 13" MacBook Air.

 

 

Всъщност информацията на Джеф Лин е в синхрон с прогнозите на друг голям анализатор в технологичната индустрия, Минг-Чи Куо. Още през февруари той сподели, че до края на годината ще видим 16-инчов MacBook Pro, нова генерация на таблетите iPad, както и 31-инчов монитор с 6K резолюция. Повече информация за предстоящия лаптоп вероятно ще научим в седмиците, които остават до неговата премиера през есента. Можем да сме сигурни, че Apple ще ни предложат много подобрения, особено в сферата на хардуера.

 

Oще от Digital: Apple ще ремонтират безплатно дефектните дисплеи на MacBook Pro (2016)