Apple Watch продължава да доминира пазара на смарт часовници и регистрира почти толкова продажби, колкото всички останали модели с Android Wear. Компанията предлага разнообразни възможности за персонализация, които са свързани както с множеството каишки за устройството, така и с различни теми, променящи интерфейса. Още от премиерата на първия Apple Watch разработчиците искаха да имат достъп до тази интересна функционалност. Досега, обаче това не бе възможно. 

 

Все пак компанията е решила да отговори на техните молби и ще представи искания от тях ъпдейт с премиерата на watchOS 4.3.1. Това означава, че разработчици от трети страни вече ще разполагат с възможността да персонализират интерфейса на смарт часовниците по същия начин, както го прави и Apple, информира 9to5mac. В крайна сметка това е добра новина за потребителите, които ще могат да използват много по-голям брой и по-атрактивни дизайни на своите модели. 

 

 

Все още не знаем дали Apple планират да въведат допълнителни ограничения за разработчиците. Много хора биха искали да могат да избират между повече различни теми на устройствата си и ще останат доволни от решението на компанията. Традиционата WWDC 2018 конференция ще се проведе през юни и е удобна възможност да разберем повече подробности за стратегията на Apple. Не бива да забравяме, че скоро ни очаква и премиерата на watchOS 5, която ще се отличава с много допълнителни подобрения.

 

Още от Digital: Как да свържете смарт часовник Apple Watch с iPhone