Teхнологичният гигант има интересна идея как да разшири мрежата си от физически магазини по цял свят. Apple планират да предоставят на собствениците на независими серии нужните съвети и инструменти, с които да ремонтират iPhone. Компанията също така ще предлага обучение и ще им изпраща резервни части, за да са максимално полезни на потребителите. Няма да има ограничения във вида и размера на щетата на повредените устройства, предаде CNBC.

 

По този начин Apple ще предостави много повече възможности на собствениците на смартфоните да ги ремонтират качествено. Досега това можеше да се случи единствено от мрежата от оторизирани търговски партньори на Apple по цял свят. Новата програма е насочена към огромния брой GSM сервизи на независими собственици, които можем да открием във всеки град. Все пак има условие в тях да работи поне един специалист, който е сертифициран от Apple.

 

 

Инициативата на Apple вече стартира в САЩ, като скоро се очаква да е достъпна и в държавите на европейския континент. Вече са одобрени първите 20 независими сервиза, които имат право да извършват ремонти на iPhone. Teхният брой ще се увеличи през следващите месеци, което ще улесни значително техническата поддръжка на смартфоните от собствениците им. В заключение ще допълним, че програмата ще обхване всички версии на iPhone, включително и по-старите модели.

 

Oще от Digital: Седем полезни съветa и приложения за по-пълноценно използване на портретния режим в iPhone