Apple продължават да работят усилено над идеята да улеснят максимално софтуерните разработчици в оптимизация на приложенията им за iOS и macOS. Идеята е създаването на платформа, която унифицира кода и позволява заглавията да работят на двете платформи без да се налагат допълнителни промени. Компанията вече стартира амбициозен проект с кодовото име "Marzipan", за който разбрахме и сега разкриха нови детайли за плановете си през 2019г.

 

 

Разработката на "Marzipan" върви спрямо първоначалния график и от Apple прогнозират, че новата платформа ще е достъпна за разработчиците и потребителите до 2021г.  По този начин ще се спести ценно време и разходи в създаването на мобилните приложения, които вече ще са съвместими както с iPhone и iPad, така и с macOS, съобщава TheVerge. Системата ще ускори миграцията между двете платформи и се очаква да стимулира oще по-високи приходи за компанията.

 

 

Създаването на обща платформа за приложенията с iOS и macOS е решение, което също така ще осигурява по-ефективна защита срещу зловреден софтуер и вируси. Apple ще могат по-бързо да разпространят ъпдейт при възникване на проблем, а потребителите ще получат най-доброто като визия, поддръжка и сигурност. От компанията обещаха да представят инструмент за разработчиците, който да им помогне за миграцията на приложенията на WWDC 2019 през юни.

 

Още от Digital: Apple обмислят да намалят цените на iPhone