Смартфоните с гъвкав дисплей са интересна иновация, която може да се определи като най-драстичната промяна в дизайна им от години насам. Устройства като Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X се отличават с впечатляща визия и вече предизвикаха голям отзвук в индустрията. Въпрос на време е гъвкавите смартфони да станат по-достъпни и да позволят на повече хора да се възползват от тази иновативна технология. Оказва се, че и Apple са заинтересовани от този нов пазарен сегмент.

 

 

Информация на Patently Apple потвърждава, че технологичния гигант вече експериментира с различни дизайни на iPhone, които имат гъвкав форм фактор. Самият механизъм, който позволява огъването на екрана е сходна с концепцията на Samsung Galaxy Fold. Данните към патента разкриват, че Apple тестват керамично покритие във външната част на първото си устройство с този дизайн. Все още е твърде рано да предвидим кога можем да видим премиерата на подобен смартфон.

 

 

Със сигурност желанието на компанията да навлезе в този сегмент е гаранция, че ще ни предложат нещо уникално. Премиерата на iPhone с гъвкав екран ще засили сериозно конкуренцията и ще накара още повече производители да последват примера им. С оглед консервативната политика на Apple можем да предположим, че първия iPhone с гъвкав дисплей едва ли ще стане факт преди края на следващата година и вероятно ще го видим чак през 2021г.

 

Oще от Digital: Продажбите на смартфони с гъвкави дисплеи ще отчетат 24.6% ръст до 2025г.