Apple предпочитат да имат пълен контрол над софтуера и хардуерните компоненти в своите устройства, за да предложат най-безупречното качество, дизайн и изживяване. Компанията влага огромни инвестиции в разработката на Bionic процесорите за iPhone, но също и на Apple M1 чиповете за компютрите с macOS.

За в бъдеще фокуса на Apple ще бъде все по-ориентиран към хардуера. Усъвършенстването на технологиите и архитектурите на ARM ще е приоритет в създаването на Apple M2 процесора, който ще е готов преди края на 2022г.

Смартфоните от iPhone 13 серията се радват на голяма популярност и се възползват от предимствата на мощния Apple A15 процесор с шест ядра и 15 млрд. транзистора. Поддръжката на 5G технологията се осигурява от модеми произведени от Qualcomm.

Tова са най-добрите компоненти в мобилната индустрия и не е изненадващо, че Аpple избират най-доброто за своите устройства.

 

 

Партньорството с Qualcomm ще продължи и в разработката на iPhone 14, но след това ще настъпят сериозни промени в отношенията между двете компании. Apple планират да създадат работни линии с 4-нанометрова технология на TSMC, които ще произвеждат собствени модеми с 5G свързаност за iPhone.

Mасовото производство ще стартира навреме за премиерата на iPhone 15 през 2023г., съобщава Nikkei. Oт Qualcomm също косвено потвърдиха информацията, тъй като прогнозират, че ще поемат едва 20% от поръчките на модеми за iPhone до края на 2023г.

TSMC вече произвеждат A15 процесора на iPhone и ще разполагат с още по-добра 4nm технология за iPad (2022) и iPhone (2023), който вероятно ще използва 3-нанометрова технология. Разработката на собствени модеми със сигурност ще има сериозни финансови измерения за Qualcomm, които ще загубят важен клиент от ранга на Apple.

 

Още от Digital: Аpple и Intel ще използват първи новите хардуерни технологии на TSMC