Стратегията на Apple предвижда премиерата на три нови версии на iPhone, които ще видим на официално събитие през есента. Най-интересната характеристика на премиум модела от серията ще е включването на тройна задна камера. По този начин компанията ще опита да се конкурира по-успешно с Android флагманите на пазара. В същото време бюджетният модел, който ще наследи iPhone Xr в портфолиото на Apple вече ще разполага с двойна камера на гърба, съобщава Pocket-Lint.

 

Припомняме ви, че компанията проявява голям интерес към "Тime of Flight (ТоF)" технологията на Sony Използването на сензорите ToF не само ще подобри качеството на снимките, но също така ще улесни лицевото разпознаване. Технологията е подходяща също за създаване на виртуални персонажи в мобилни игри и други 3D обекти, както и за по-добро фокусиране при липса на достатъчно светлина. Все още е рано да прогнозираме как новите камери ще се отразят на цената на смартфоните.

 

 

Teхнологичният гигант ще продължи да използва LCD дисплей в бюджетните версии на iPhone през тази година. Компанията ще промени ситуацията през 2020г., когато всеки нов модел ще предложи OLED дисплей. Панелите с тази технология гарантират по-ярки, наситени и реалистични цветове от LCD, но и респективно са по-скъпи за производство. На този етап това са всички детайли, с които разполагаме сега за предстоящата генерация на смартфоните на Apple.

 

Oще от Digital: Apple обмисля да използва 5G модеми на Samsung или MediaTek в iPhone (2019)