Аpple са изключителни стриктни по отношение на премиум качеството, които предлагат iPhone и iPad. Компанията поддържа мрежа от най-големите доставчици на хардуер и често използва ексклузивно най-новите дисплеи, процесори и камери в своите устройства.

Партньорството с Corning е добра илюстрация за тази стратегия, като Gorilla Glass стъклата се използват в новите версии на iPhone. По този начин компанията предлага ефективна защита срещу един от най-големите проблеми за собствениците на смартфони.

Неочакваните изпускания са най-честата причина за ремонт на устройства, следвани от драскотините на екрана и неизправните батерии. iPhone 12 се очаква да използва Gorilla Glass Victus - подобрено стъкло, което замества Gorilla Glass 6, чиято премиера бе преди две години.

Новият продукт на Corning може да издържи изпускания на твърда повърхност от височина два метра и също така предлага два пъти по-добра защита срещу драскотини. Това ще направи новите версии на iPhone осезаемо по-издръжливи.

 

 

Независимо проучване показва, че само в САЩ потребителите предоставят за ремонт на повредени дисплеи повече от 50 млн. устройства годишно, което означава по един на всeки две секунди. Финансовите параметри за ремонтирането на екраните надхвърля $3.4 млрд. за същия период.  Средната цена за модели като iPhone 11 Pro Max варира между $170 и $329.

Apple също така обмислят възможността да използват още едно ниво на защита, като добавят диамантени покрития върху Gorilla Glass стъклата. Данните за този проект все още са оскъдни, но с подобно решение собствениците на iPhone могат да получат най-добрата защита срещу удари и драскотини в мобилната индустрия.

 

Oще от Digital: Колко вградена памет ще имат различните версии на iPhone 12