Аpple възнамеряват да заложат на интересна промяна в своята стратегия през настоящата година. Компанията проявява интерес към премиерата на нова генерация музикални плейъри с бранда iPod touch. Примпомняме ви, че последнатаа версия на устройството бе представена преди четири години и се продаваше за $199 в конфигурацията с 32GB памет. Огромната популярност на смартфоните, обаче в голяма степен обезсмисли покупката на подобно устройство, което накара Apple да спре да разработва iPod touch.

 

Все пак компанията е променила своето решение и планира да пусне нов модел през настоящата година. Apple смятат, че има доста хора, които се нуждаят от портативен MP3 плейър в своето ежедневие. Добър пример са потребителите, които тренират активно и не искат да изразходват батерията на смартфоните, докато слушат любимата си музика. Все още не разполагаме с допълнителна информация за техническите спецификации на предстоящата генерация на iPod touch, съобщава TheNextWeb.

 

 

 

Според информацията Apple също така иска да използва USB Type-C конектори в тазгодишните версии на iPhone и iPad. По този начин компанията ще предпочете конкурентния стандарт пред собствената серия Lightning конектори. Toва вече се случи в iPad Pro и изглежда, че Apple ще започнат да го използват и в другите си мобилни устройства. Тепърва ще разбираме повече детайли за плановете на технологичния гигант, но със сигурност ни очакват доста интересни събития свързани с новите им продукти през 2019г.

 

Oще от Digital: Apple вече позволява на производителите да създават преходници от Lightning към 3.5 мм.