Аpple не подготвят толкова драстични промени в iPhone 13, както през миналата година и включването на 5G процесор. Все пак компанията ще изненада своите потребители с доста интересни ъпгрейди. Технологичният гигант ще положи много усилия, за да подобри някои ключови функционалности на смартфоните.

Приоритет за Apple ще бъдат авторите на оригинално съдържание и инфлуенсърите. Според данни на Bloomberg следващото поколение на iPhone ще запази много от дизайнерските линии на iPhone. По-мощните процесори и по-големите дисплеи, обаче ще предоставят повече възможности за забавление на потребителите.

Новите смартфони ще поддържат система за филтри, която се захранва от алгоритми с изкуствен интелект. Потребителите ще могат да коригират цветовата температура, сенките и по-ефективно, спрямо традиционните методи на софтуерните приложения. Това важи както за снимки, така и за видео клипове, съобщава NewsBit.

 

 

iPhone 13 ще предложи по-голяма гъвкавост при редактиране, както и опция за промяна на размазването във фоновите изображения. Новостите, които подготвя компанията са насочени към авторите на онлайн съдържание и създателите на кратки видео клипове в TikTok. Най-популярните профили в Instagram също ще могат да се възползват от новите функции.

Според данни на SignalFire има повече от 2 млн. души, които работят всеки ден за да създават съдържание за социалните мрежи и видео сайтове. Желанието им да правят най-добрите клипове ще насочи вниманието им към iPhone 13. Друго изследване на Piper Sandler показва, че над 90% от тийнейджърите планират да си купят нов iPhone.

Привличането на инфлуенсърите и авторите на съдържание в TikTоk може да стимулира продажбите на новите смартфони на Apple.

 

Още от Digital: Apple увеличават с 20% продукцията новите модели iPhone през 2021г.