Apple са се съгласили да окажат значителна финансова помощ на един от най-големите си хардуерни партньори в Азия. Плановете на компанията предвиждат инвестиция от $100 млн. в Japan Display. По този начин Apple се надяват да ускорят мащабните процеси на преструктуриране на японския производител, който изпитва доста проблеми през последните тримесечия. Успоредно с това компанията иска да продължи да купува LCD дисплеи от своя партньор.

 

Стратегията на Аpple предвижда да изместят част от продукцията на необходимите панели от Китай в Япония. Подобни решение със сигурност ще се отрази положително на бизнес плановете на Japan Display. Тук е момента да отбележим, че в момента Аpple е отговорна за 60% от всички доставки на японския производител. Предстоящата инвестиция ще задълбочи отношенията им и ще се превърне в сериозен източник на приходи за Japan Display, съобщава 9to5mac.

 

 

Всъщност това не е първия път, в който Apple оказва сериозна финансова помощ на своя партньор. Технологичният гигант плати внушителните $1.5 млрд. свързани с изграждането на голяма LCD фабрика. Сумата е платена от компанията с идеята да увеличат капацитета и да си сътрудничат още по-пълноценно с Japan Display в сферата на LCD дисплеите. Според непотвърдена информация повечето от тези пари все още на върнати на Apple от японския производител.

 

Oще от Digital: Japan Display ще получат инвестиция от $990 млн., за да произвеждат OLED дисплеи