Само преди дни ви информирахме, че Аpple и Qualcomm сложиха край на патентните спорове помежду си. По този начин двете компании прекратяват съдебните дела заведени през последните месеци. За в бъдеще Apple и Qualcomm ще продължат да си партнират, за да предоставят най-добрите продукти и услуги на своите милиони клиенти. Анализаторите коментираха това неочаквано развитие на нещата с желанието на Apple да доставят 5G модеми за iPhone от Qualcomm

 

Toва нямаше как да е възможно, ако двете компании водят съдебен конфликт. Конкретните финансови параметри на споразумението им не бяха публикувани публично. Въпреки това от UBS твърдят, че Apple са се съгласили да платят сума в размер на $5-$6 млрд., за да прекратят патентните си спорове с Qualcomm. Teзи финансови средства са свързани с погасяването на лицензионните такси, които компанията е спряла да плаща на Qualcomm през последните две години.

 

 

Успоредно с това Apple са се съгласили за в бъдеще да плащат между $8 и $9 от всеки продаден iPhone на Qualcomm за правото да използват иновативните им технологии. Припомняме ви, че досега тази стойност бе $7.50, което означава, че тепърва компанията е склонна да даде още повече пари на своя партньор. Сближаването на отношенията им е сигурна гаранция, че Apple няма да бъдат изключени от веригата за доставки на 5G хардуер за смартфони.

 

Oще от Digital: Apple, Huawei, Intel, MediaTek и LG срещу Qualcomm - кой ще спечели войната за патенти