Apple виждат голямо бъдеще в технологиите за добавена реалност. Това е само една от сферите, в която компанията инвестира сериозни средства. От години се експериментира с възможността да бъдат представени Apple Glass - смарт очила, които проектират съдържание пред очите на потребителите.

Компанията не иска да бърза премиерата на този продукт, за да представи нещо уникално на своите потребители. Смарт очилата ще продължат да бъдат разработвани още няколко години, тъй като модерните технологии все още не са достатъчно добри за Apple Glass. Докато инженерите на компанията тестват различни концепции научаваме за интересен патент.

Пълното име на технологията е "Split-screen driving of electronic device displays". Благодарение на тази иновация Apple се надяват да проектират 3D изображения от конвенционални плоски екрани. Това би позволило на смартфони и таблети да предложат тази функционалност.

Другото голямо предимство на идеята е, че не изисква специализирани очила за стартиране на AR/VR съдържание, съобщава AppleInsider.

 

 

Бъдещите собственици на iPhone и iPad ще могат да активират функцията, чрез стартиране на т.нар. "Split-Screen Mode". Този режим ще осигури различно визуално съдържание за всяко око, което наподобява начина на показване на 3D графики. Детайлите от патента описват метод, с който Apple искат да разделят дисплея на две половини, като визуализациите ще са различни за двете очи.

Teпърва ще се търсят начини как да се отстранят проблеми като замъгляване на изображенията, компенсиране на яркостта или други ефекти, които е възможно да създадат дискомфорт сред потребителите. Концепцията е доста атрактивна, като Apple ще се нуждаят от години преди да оптимизират технологията за реални устройства.

 

Oще от Digital: Koга Apple ще представят наследника на iPhone