Аpple изненадаха потребителите с премиерата на бюджетния iPhone SE, който видяхме преди три години. Устройството е фокусирано в бюджетния клас и е създадено като компактна алтернатива на по-големите версии на смартфоните. Разбира се изгодната цена е ключовият фактор, който стимулира добрите продажби на модела на пазара. Въпреки, че доста хора проявиха интерес към идеята да видят наследник на смартфона, но компанията официално спря производството на iPhone SE през 2018г.

 

Въпреки това Apple не са се отказали напълно от тази идея и планират да представят нова версия на популярния си модел. За разлика от най-евтиният модел от последно поколение iPhone Xr, обаче предстоящият смартфон ще е значително пол-малък като размер. Припомняме ви, че iPhone Xr има 6.1" диагонал, което го прави неудобен за работа с една ръка за доста потребители. Новият модел ще се казва iPhone XE и ще предложи 4.8-инчов дисплей с OLED технологията, предаде BGR.

 

 

Mного е вероятно устройството да се захранва от Apple 12 Bionic процесора. Новият модел ще жертва някои от функциите, сред които и Touch ID сензора. Премиерата ще стане факт преди септември. Очакванията са цената да е от порядъка на $600-$800. Все още не разполагаме с детайли за батерията и камерите на бюджетното устройство. Със сигурност представянето на актуализирана версия на iPhone SE ще се хареса на доста хора, което може да го превърне в хит на пазара.

 

Oще от Digital: Как да създадем мелодия за звънене директно от iPhone