Apple е компания, на която дължим много технологични иновации през последното десетилетие. Сред тях са оригиналния iPhone, гласовата услуга Siri, слушалките АirPods, часовниците Apple Watch, Тоuch ID и много др. Впечатляващият дизайн на компютрите и лаптопите с macOS също е запазена марка на Apple. 

 

 

Технологичният гигант вече проявява интерес към още една вдъхновяваща идея и това са устройствата с два дисплея. Според данни на популярния блогър Джон Просер от Apple искат да създават уникален смартфон, който има сходен дизайн с Microsoft Surface Duo. На пръв поглед възможността да разполагаме с iPhone, който има два дисплея изглежда доста впечатляваща. 

Компанията вече е регистрирала патент, който описва устройство предлагащо възможността да го сгъвате и отваряте като дигитална книга. Apple предвиждат единия екран да бъде по-издължен и част от него, да се вижда, когато затворите двата панела.

Съдържанието на дисплея ще може да се адаптира автоматично, спрямо това дали го използвате в портретен или пейзажен режим.

 

 

Любопитна подробност около патента е, че предвижда определена чат на дисплея да може да се използва винаги, независимо в каква ориентация е устройството. Дизайнерите на компанията вече експериментират с различни дизайнерски идеи как да постигнат този ефект, съобщава ApppleInsider.

Един от вариантите е интеграцията на механизъм за двойно огъване, който има няколко отделни точки на сгъване. Допълнителна лента позволява да се разшири екрана по протежение на средната част на неговата дължина.

Това осигурява видима част, когато устройството е затворено, а краищата на екрана се сгъван навътре към централната част на дисплея. В страничната лента ще бъдат разположени камери, високоговорители, сензори за близост и околна светлина, както и други хардуерни компоненти.

Аpple провеждат тестове с различни материали, които да ускорят създаването на по-издръжливи гъвкави дисплеи и планират да продават отделно протектори за екрана, които ги предпазват. Тепърва ще разбираме какви планове има Apple за този пазарен сегмент.

 

 

Още от Digital: iPhone 12 ще е по-евтин от iPhone 11