iPhone X предлага редица подобрения, но вероятно най-интересната му характеристика е неговия дисплей. Самият панел използва OLED технологията, но по-важното е, че премахва рамките в краищата и запълва цялото пространство в предната част. Оказва се, че Apple смятат да използват този дизайн и в бъдещите си устройства. Според официалните данни още през следващата година ще видим премиерата на iPad oт висок клас, който се отличава с подобна функционалност.

 

Новият таблет няма да е базиран на OLED технологията, но вместо това ще има LCD панел. Официалната премиера ще стане факт през втората половина на следващата година, като устройството вероятно ще наследи 10.5-инчовия iPad Pro, който бе представен през юли, предаде PhoneArena. Предстоящият модел също така ще работи с по-прецизна версия на стилусите Apple Pencil. Oт своя страна това е характеристика, която е доста популярна сред бизнес потребителите. 

 

Все още е твърде рано да коментираме другите подобрения в предстоящия таблет на компанията. Ако Apple използват безрамков дисплей в следващия iPad това може да означава, че такъв дизайн ще отличава и смартфоните на компанията през 2018г. Можем да сме сигурни, че софтуерните инженери ще се постараят, за да извлекат пълния потенциал от тази функционалност. Предстои да видим какви други изненади ни е подготвила компанията с предстоящия си таблет.

 

Вижте анализатори прогнозират, че пазара на таблети ще се стабилизира през 2018г.