Eдна от основните разлики между новите смартфони на Apple е капацитета на батерията им, тъй като при iPhone 6s тя е със заряд от 1715mAh, докато при iPhone 6s Plus нейната мощност е увеличена до 2750mAh. Oт своя страна това предизвика множество коментари сред потребителите в интернет, които намекнаха за сериозна разлика във времето за работа с едно зареждане, което те осигуряват. Аpple сега решиха да направят официално изявление, в което да обяснят на потребителите точно каква е ситуацията с батериите на нейните нови устройства, предаде TechCrunch. 

 

Данните в него са генерирани от вътрешни тестове на компанията с тях, както и от обратна връзка с нейни клиенти, които вече използват смартфоните от няколко седмици. Крайният извод на Apple е, че разликата в живота на батерията при iPhone 6s и iPhone 6s Plus е приблизително 2-3%, а това е ниска стойност, която дори не би трябвало да се забелязва от потребителите в реални условия. Една от причините за това е факта, че двете устройства използват процесори, които са произведени от различни компании, а именно TSMC и Samsung.

 

Изявлението на Apple има за цел да успокои нейните потребители, като ги увери, че те ще получат максимално бърз смартфон с дълъг живот на батерията, отговарящ по най-добър начин на изискванията им, ако купят iPhone 6s или iPhone 6s Plus. В действителност разлика от само 2-3% е доста минимална и едва ли би се отразила сериозно на времето за работа на двете нови устройства на компанията. В заключение ще отбележим, че този фактор вероятно няма да повлияе на високите продажби, които технологичния гигант очаква да отчете с новите си смартфони от висок клас. 

 

Вижте каква е цената на iPhone 6s и 6s Plus в България