Когато представиха своя нов флагман iPhone 11 Pro, Apple акцентираха върху качествата на камерата му, която и днес доста хора смятат за една от най-добрите на пазара. В класацията на DxOMark за видео заснето със смартфон, iPhone 11 Pro Max и Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition си делят първата позиция. При камерите на смартфоните, като цяло за снимки и видео обаче, Apple са на трета позиция, заедно със Samsung Galaxy Note 10+ (имат по 117 точки) и отстъпват значително на Huawei Mate 30 Pro и Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition (те имат по 121 точки).

 

 

Не може да се отрече, iPhone снима много добро видео и това се доказва от факта, че вече не са един и два филмите заснети с този смартфон. Поредното късометражно видео в стил „Shot on iPhone“,  което Apple качват в официалният си Youtube канал е забавен детски екшън с война със снежни топки. Видеото е направено изцяло по Холивудски тертип и в него са използвани много добри ефекти.

 

 

Интересното в случая е, че късометражката със заглавие „Snowbrawl“ е заснета под режисурата на небезизвестният Дейвид Лейч (David Leitch), зад гърба на който стоят хитови заглавия като John Wick и Deadpool.

 

Прочетете още: 5 приложения за Android, които си заслужава да пробвате тази седмица