Apple планират да станат още по-независими що се отнася до сигурността на потребителите им. Според DigitalTrends, компанията е стартирала общо шест проекта, всеки от който има крайната цел един ден тя да използва свои собствени сървъри и друга мрежова апаратура. Когато това бъде постигнато, Apple ще могат да затегнат мерките за сигурност в iCloud и други свои уеб услуги.

 

Преди известно време стана ясно, че с частичното поддържане на iCloud Apple са ангажирали Google и тяхната Cloud Platform. Новите сведения, обаче, са доказателство, че компанията съвсем няма намерение да разширява това начинание. Напротив, Apple сами са казвали, че сървърите, на които се уповават в момента са нарочно направени така, че да са „уязвими към инфилтриране”.

 

Още от Digital: Израелска компания стана неочакван съюзник на ФБР в конфликта с Apple

 

Изглежда, че новите проекти на Apple действително са направени с цел да осигурят максимална безопасност на потребителите. Единствената лоша новина за тези потребители е, че докато проектите дадат плод, ще минат поне още няколко години. Дотогава iCloud ще бъде поддържана от сървъри на Google, Microsoft и Amazon.