Аpple редуцираха размерите на батериите в iPhone 12, но компенсират с впечатляващите подобрения в A14 Bionic процесора. Тази архитектура има с 40% повече транзистора от A13, което гарантира по-ниска консумация на енергия. По този начин смартфоните имат по-малки батерии, но въпреки това издържат повече време с едно зареждане.

Според данни на популярния анализатор на TIF International, Минг-Чи Куо през следващата година Apple ще използват Soft Board технология в производството на батериите за iPhone 13. Предимството на тази иновация е, че позволява използването на гъвкави платки и по-голям капацитет на същото пространство.

Компанията планира да достави между 40-50% от необходимите Soft Board платки за iPhone 13 от Career Technology. Съвместното партньорство ще гарантира, че смартфоните ще имат по-добра батерия, ще редуцира производствените разходи и ще осигури дългосрочни икономически стимули за Career Technology.

Най-голямото предимство за крайния потребител е, че iPhone 13 ще има по-мощна батерия, която заема по-малко или същото пространство.

 

 

Интеграцията на новата технология е важно решение, тъй като следващото поколение на iPhone ще има още по-бърз процесор, 5G модул от нова генерация, както и  120Hz ProMotion дисплей. Колкото по-често се опреснява съдържанието на екрана, толкова повече енергия се консумира.

Apple ще диверсифицират веригата за доставки, като предоставят повечето поръчки на Career Technology през 2021г. Вграждането на гъвкави компоненти в хардуер на iPhone 13 ще предостави възможнст за още по-смели дизайнерски решения на компанията.

Oчаква се серията да запази същите размери на екрана от 5.4", 6.1" и 6.7", както при iPhone 12 моделите. Възможностите за мобилна фотография ще продължат да са водещ акцент за Apple в разработката на следващото поколение на iPhone.

 

Oще от Digital: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат по-добри UltraWide камери