Apple направиха няколко интересни премиери на специалното си събитие, което се проведе преди броени часове. Компанията представи официално премиум видео услугата Apple TV+, както и новинарската платформа Apple News+. Любителите на игрите с радост ще научат, че се работи над услуга за стрийминг на игри с името Arcade, която ще е достъпна през есента. Apple също така разкриха повече детайли за първата си кредитна карта, а именно Apple Card.

 

 

Един от най-интересните продукти на събитието е видео услугата Apple TV+, която ще гарантира достъп до ексклузивни телевизионни шоута, филми и документални поредици. Технологичният гигант вече е получил уверението на някои от най-известните имена в кино индустрията, че ще създават оригинално съдържание за Аpple TV+. Услугата ще е достъпна, както за iOS, macOS и tvOS, така и за смарт телевизорите на Samsung, LG, Sony и др., съобщава IndianExpress.

 

 

В същото време Apple News+ e платена новинарска услуга, чиито месечен абонамент ще бъде $9.99. Потребителите ще получават достъп до съдържанието на повече от 300 различни списания и онлайн издaния. Сред тях са The Wall Street Journal, LA Times, TechCrunch и др. Всеки от тях ще може да изтегли целия брой на дадено списание за четене в офлайн режим, когато няма интернет. Рекламодателите няма да имат достъп до активността на потребителите в Apple News+.

 

 

Геймърите ще могат да изпробват сами възможностите на новата платформа Apple Arcade от есента. Компанията уточни, че ще добави нов Arcade раздел в App Store, където ще имаме достъп до платеното съдържание за услугата. Плановете предвиждат до края на есента повече от 150 държави да могат да използват Arcade на своите устройства с iOS, macOS и tvOS. Компанията дори представи собствена кредитна карта, която е разработена с Goldman Sachs и ще използва мрежата за плащания на Mastercard.

 

 

Oще от Digital: Apple ще обединят приложенията за iPhone, iPad и Mac в една платформа до 2021г.