Активността на потребителите в края на календарната година е източник на значителни приходи за производителите. Стратегията на Apple е изцяло фокусирана около продажбите на iPhone през празничният период. Всяко поколение на iPhone се представя през септември или октомври, като продажбите стартират до няколко седмици. Така смартфоните са едни от най-търсените подаръци сред потребителите през декември.

Представителите на iPhone 13 гамата не са изключение и вече провокираха впечатляващ интерес в световен мащаб. Технологичният гигант разчита на устройствата, за да си спечели стратегическо предимство пред Android производителите. Очакванията са изминалия празничен период са изключително високи, но въпреки това вероятно ще намерят действителна реализация.

Експерти на JP Morgan прогнозират, че Apple ще надхвърлят прогнозите на Wall Street Journal и ще декларират едновременно рекордни приходи и продажби през последното тримесечие на 2021г., според Bloomberg.

 

 

Aктуалните прогнози са за приходи от $119 млрд. през последното тримесечие на 2021г., което е сериозно увеличение от настоящото върхово постижение от $111.4 млрд.  В същото време WSJ очакват стойности от около $118 млрд. Стойността на акциите на борсата се увеличиха с 15% от последните финансови резултати досега.

По този начин Apple изненада пазарните наблюдатели, които очакваха не повече от 3% ръст. Основна причина за доброто представяне са смартфоните от iPhone серията. През настоящото тримесечие се предвижда спад в приходите от доставка на iPad, като продажбите на iPhone вероятно ще достигнат до 82 млн. в периода януари-март 2022г.

Данните потвърждават, че въпреки хардуерната криза от Apple продължават да следват своята амбициозна стратегия и да поставят нови рекорди по приходи и продажби.

 

Още от Digital: Аpple ще използват собствени 5G модеми в iPhone през 2023г.