Аpple винаги са поддържали имиджа на успешна компания с безупречна репутация и качество на продуктите си, която обича да доминира над своите конкуренти. Технологичният гигант публикува официално последните си финансови резултати, които показват, че приходите от компютрите, работещи с macOS са отчели спад през първото тримесечие на 2019г. Основната причина, която Apple изтъкват е "ограничения в доставките на процесори", които получават от Intel, съобщава TechRadar.

 

Oт компанията поддържат мнението, че извън тези проблеми macOS дивизията със сигурност е има потенциала да генерира печалба, спрямо същия период през 2018г. Всъщност Apple и Intel от години си партнират в технологичната индустрия, но отношенията им, обаче не са толкова пълноценни, както досега. Вече ви информирахме, че Intel излиза от пазара на 5G модеми за смартфони, което е провокирано от факта, че поръчките за тези компоненти на Phone ще бъдат поети и изпълнени от Qualcomm.

 

 

Основното желание на Apple е да разработват собствени процесори, с което да имат пълен контрол над хардуера в iPhone, iPad и MacBook. Едно от възможните решения е да придобият AMD, които са един от най-големите производители на ARM-базирани процесори. Това би премахнало зависимостта от доставките на външен доставчик, но също и да редуцират производствените разходи. Аpple притежават нужния финансов ресурс, за да реализират подобна сделка и решението е свързано изцяло със стратегическите им цели.

 

Oще от Digital: Apple ще обединят приложенията за iPhone, iPad и Mac в една платформа до 2021г.