Аpple разполагат с внушителна база от лоялни фенове по цял свят, които са причина за феноменалния успех на компанията през последните години. iPhone продължава да е един от най-добрите смартфони, които ще откриете на пазара, но твърде високата му цена отказва доста потребители. Множество външни фактори като конкуренцията и търговската война между САЩ и Китай също оказват влияние на стратегията на компанията. Допълнително ви съобщихме, че Apple ще загуби $9 млрд. заради слабите продажби на iPhone.

 

Всичко това доведе до необичайната ситуация Apple за първи път да отчетат спад в популярността на iPhone през празничния сезон в края на годината. Според официалните данни приходите на компанията са отчели спад от 15% на годишна база през 2018г. Тези тревожни индикации ще принудят Apple да въведат редица промени в стратегията си, за да продължат да бъдат конкурентни на големите производители на смартфони с Android. Eдна от подготвяните мерки предвижда редуциране на цените на iPhone, съобщава TheVerge.

 

 

Apple определиха нестабилните валутни курсове в някои страни като една от основните причини за твърде скъпите цени на iPhone. Така например обезценяването на турската лира с над 33% през 2018г е довело до около $700 млн. загуби за Apple през миналата година. Компанията е наясно с тези тенденции и ще положи усилия да се справи с "несъответствията" като редуцира цените на смартфоните си в някои страни. По този начин Apple ще се опитат да направят моделите от бранда iPhone по-привлекателни за повече потребители през 2019г.

 

Oще от Digital: Осем приложения и настройки, които ще ви гарантират сигурността в iPhone