Apple водят разговори със Samsung и MediaTek относно доставката на 5G модеми за новата генерация на iPhone, която ще видим през 2019г. Intel е другият производител, който ще бъде ангажиран с поръчките на тези ключови компоненти за смартфоните. Първите мрежи, които поддържат 5G технологията ще са факт до няколко месеца и Apple закономерно искат да се възползват от тези процеси. 

 

Ситуацията е деликатна заради влошените отношения между Apple и Qualcomm, които вече заведоха серия от дела помежду си. Toзи конфликт създава недостиг на компоненти, който ще бъде компенсиран с доставките на Samsung и MediaTek, съобщава VentureBeat. Припомняме ви, че Apple си партнираха с Qualcomm в периода 2011-2016г., в които компанията бе единствения доставчик на подобни чипове за iPhone. 

 

 

След това Apple разделиха доставките между Intel и Qualcomm през 2017г., докато iPhone (2018) използваха единствено 4G модеми на Intel. Разговорите със Samsung и MediaTek са алтернативно решение, което означава, че част от доставките на 5G модеми за iPhone (2019) ще са поверени на двете компании, което със сигурност ще се превърне в солиден източник на приходи за тях. Така Apple ще имат достъп до най-добрите 5G хардуерни решения, които ще видим в iPhone (2019).

 

Още от Digital: Поддръжка на 5G мрежи във всеки iPhone ще струва на Apple €19